Supa de crap cu ciuperci si smantana

de mihaelar63 in Supe, 27 Iul 2015 | 2597 vizualizari

 

Cand sosesc dupa cate o scurta vacanta acasa primul preparat pregatit este o supa/ ciorba . Imi lipsesc cel mai mult . Pentru aceasata supa m-am inspirat de aici : http://clickpoftabuna.ro/slider-ul-de-pe-prima-pagina/foto-supa-de-peste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bucati si lapti de crap 2 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 conserva mica ciuperci feliate [300 gr]
  • 200 gr kaizer taiat cubulete
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina alba
  • 2 linguri de orez
  • 1 pahar smantana
  • 1 lingura mustar englezesc
  • 1 lingurita condiment oglio , alio , peperoncini[ patrunjel, usturoi , ardei iute rosu ]
  • cozi de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de crap cu ciuperci si smantana:

  1. Bucatile si laptii de peste se pun la fiert in apa sarata cu foi de dafin si boabe de piper.Fierbeti 15 minute si strecurati zeama .
  2. Spalati si curatai morcovul si ceapa . Tocati ceapa marunt si morcovul rondele subtiri .
  3. Prajiti in ulei amestecat cu unt ciupercile si kaizerul taiat cubulete . Cand incep sa devina crocante scoteti-le pe o farfurie separat .
  4. In uleiul amestecat cu unt ramas adugati imediat ceapa si morcovul . Lasati 1-2 minute pana cand ceapa devine usor sticloasa si adugati faina alba amestecand .Stingeti cu zeama strecurata de peste .
  5. Puneti in zeama care fierbe la foc potrivit orezul si condimentele uscate.Lasati la gatit 10 minute .
  6. Amestecati smantana cu mustar si diluati cu zeama fierbinte . Dregeti supa cu amestecul de smantana .
  7. La servit adugati in farfurie bucati de peste , ciuperci si kaizer prajit .
  8. Presarati pentru aspect codite de ceapa verde taiate marunt si patrunjel verde .

TIPS-URI

1

Atentie la continutul de sare . De obicei kaizerul este sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de crap cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

28.07.2015, 11:51

Da ce are DIa ? Daca nu ti-as spune si nu ai vedea bucata de lapti sau peste nici nu ai sti

Bya Ralu 1

28.07.2015, 15:08

ce bine arata mihaela

mihaelar63 1

28.07.2015, 15:34

Multumesc Bya . Daca as avea un restaurant aceasta reteta as pune-o in meniu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de linte verde